Joen Mawashi järjestää vuosittain 1-2 alkeiskurssia sekä tilauksesta itsepuolustuskursseja esim. ryhmille, yhteisöille tai yrityksille. Alkeiskurssin tavoitteena on tutustua lajiin sekä oppia lajin alkeet.

Aikuisten alkeiskurssilla harjoittelu koostuu suurelta osin yksin muodossa tehtävistä perustekniikkaharjoitteista, kuten lyönneistä, torjunnoista ja potkuista. Myöhemmin tekniikoita myös yhdistellään sekä tehdään parin kanssa. Lisäksi tekniikkaa sovelletaan parin kanssa itsepuolustusharjoittein. Kurssilla tutustutaan lyhyesti myös asetekniikoihin, kuten puukko- ja keppitekniikkaan.

Alkeiskurssilla tehdään tekniikkaharjoitteiden lisäksi lihaskunto-, koordinaatio-, tasapaino-, reaktio-, ym. harjoitteita, jotka edesauttavat taitavaksi karaten harrastajaksi kehittymistä. Lisäksi lihashuoltoon kuuluvat myös venyttelyt, joita tehdään säännöllisesti ehkäisemään jumiutumista ja revähtymiä. Näin ollen aloittelijan fyysinen kunto ei tarvitse olla hyvä, sillä se kehittyy kurssin aikana lähes huomaamatta.

Junnujen alkeiskurssilla harjoittelu on lähes samanlaista kuin aikuisillakin, mutta tekniikkaharjoitusten lisäksi pidetään hauskoja pelejä ja leikkejä. Silloin tällöin pidetään myös ns. ”aikalisiä”, jolloin jutellaan yhdessä ohjaajan kanssa esim. kavereista, koulusta, muista harrastuksista jne. Junnuohjaajamme osallistuvat säännöllisesti erilaisiin lasten ja nuorten ohjaajakoulutuksiin.

Katso lisätietoa kursseista ja niiden alkamisajankohdista kurssien omilta sivuilta.