Joen Mawashin Vuoden Junioriohjaajan haastattelu

kategoriassa: Artikkelit | 0

Vuoden Juniorivalmentaja -palkinto

Kaikki Nuori Suomi Sinettiseurat palkitsevat vuosittain seurassaan Vuoden Juniorivalmentajan. Palkitun ohjaajan tai valmentajan tulee olla innostava, osaava ja valmentaa alle 18 -vuotiaita. Jokainen Sinettiseura saa itse päättää, miten vuosittain valittava valmentaja valitaan. Valinnan voi tehdä seuran jaosto tai johtokunta, mutta siinä voidaan kuulla myös junnujen mielipiteitä.

Nuoren Suomen ja Veikkauksen lahjoitaman kiertopalkinnon avulla halutaan osoittaa valmentajalle arvostusta ja kunnioitusta, hänen tekemää työtään kohtaan.

Joen Mawashin puheenjohtaja ja junnuvastaava luovuttivat 13.12.2008 Vuoden 2008 Junioriohjaaja -palkinnon Sulo Pikkaraiselle.

Miten sinusta tuli valmentaja / ohjaaja?
Olen ollut juniorityössä mukana aikaisemmin 8 vuotta jääkiekossa valmennustehtävissä omien lasten harrastusten myötä, jonka jälkeen oman harrastuksen myötä siirryin karatessa junioriohjaajaksi.

Ketä / minkälaista ryhmää tällä hetkellä valmennat?
11-13 -vuotiaiden junnuryhmää.

Kuinka monta vuotta olet valmentanut?
4 vuotta.

Mistä asioista pidät eniten valmennushommissa?
Nuorten kanssa työskenteleviä ei ole koskaan liikaa. Ja olen nähnyt sen tuloksen vuosien varrella, kun lapset ovat sitoutuneet harrastukseensa. Ja varsinkin karatessa salikäyttäytyminen ja kuri on ensisijaista, niin nuoret pitävät sitä myös itse tärkeänä ja siitä on hyötyä myös nuorten jokapäiväisessä elämässä.

Mitkä asiat ovat puolestaan vaikeita tai ikäviä työssäsi?
Oman ajan järjestely on ajoittain hankalaa, mutta asioita voi laittaa tärkeysjärjestykseen, jolloin sitoutuminen on mahdollista. Ja nuorten kanssa työskentely ei ole aina aivan mutkatonta, mutta näinhän sen kuuluu ollakin. Eli huonoja puolia ei ole kovinkaan paljon.

Mikä on mukavin valmennusmuistosi?
Kun oman ryhmän nuoret esim. vyökokeessa saavat hyvää palautetta, niin silloin kokee itse onnistuneensa. Sekä kun ryhmä vuodesta toiseen on innostuneesti mukana, se on myös palkitsevaa.

Onko sinulla joku henkilö tai taho, joka on auttanut sinua valmennustyössäsi ja haluat häntä kiittää siitä?
Joen Mawashi seurana on ollut kannustava ja lämminhenkinen sekä tukenut omassa harrastuksessa ja ohjaamisessa ja näin ollen tehnyt mm. valmentamisen erittäin miellyttäväksi ja helpoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *