Kokemuksia Lohjan Wado-leiriltä 2009

kategoriassa: Artikkelit | 0

Wado-kollegio järjestää vuosittain neljä tekniikkaleiriä; helmikuussa Lohjalla, toukokuussa Hämeenlinnassa (jatkossa Raumalla), syyskuussa Joensuussa ja marraskuussa Kuopiossa. Joen Mawashista osallistui tänä vuonna Lohjan leirille 21.-22.2. Riikka, Marko, Jussi, Minna ja Niko. Noin kuuden tunnin ajomatkalle Joensuusta Lohjalle lähdettiin jo perjantaina iltapäivällä. Aitoon leirihenkeen mawashilaisten majoituksena oli dojomajoitus, jonka tarjosi Lohjan Karateklubi.

Leirin harjoitukset pidettiin kuitenkin Lohjan keskustassa sijaitsevassa Urheiluhalli Tennarissa. Leirin ohjaajina toimivat tällä kertaa kollegion Kari Koskinen, Pasi Hirvonen ja Seppo Wira. Lauantaina oli kolme 1,5 tunnin harjoitusta. Ensimmäisen harjoituksen aiheena oli kihon (perustekniikka), toisen aiheena kumite (paritekniikka) ja kolmannen kata (liikesarja). Sunnuntaina oli kahdet harjoitukset, jonka aiheina olivat sovellutukset. Lähes kaikkia harjoituksia yhdistävä punainen lanka oli keskivartalon hallinta ja tehokas käyttö. Sensei Hirvonen teetätti monia mielekkäitä harjoitteita, joilla pyrittiin herättämään tietoisuus omasta keskustasta. Sensein nopeaa, terävää ja täsmällistä liikkumista oli jälleen ilo katsella.

Seuran nykyinen sukupolvi kohtaa perustajasukupolven

Lauantain ensimmäisellä tauolla törmäsimme aivan sattumalta seuran kannalta todelliseen merkkihenkilöön, Tapani Launikseen. Tapani Launis on Joen Mawashin perustajajäsen! Jussi oli huomannut erään harjoittelijan puvussa
Joen Mawashin vanhan logon ja ottanut asian puheeksi tämän kanssa. Harjoittelija esittäytyi sitten Joen Mawashin perustajaksi. Jussi vinkkasi myös minut paikalle ja alkushokin jälkeen kävin hakemassa nopeasti kameran ja ikuistin tilanteen talteen. Tapani kertoi meille lyhyesti seuran alkuajoista ja kerroimme myös Tapanille, mitä seuralle tällä hetkellä kuuluu. Päätimme pitää jatkossa yhteyttä ja mahdollisesti saada seuran ensimmäisten vuosien historia täydennettyä seuran kotisivuille. Puhetta oli myös siitä, että mahdollisesti tapaisimme uudelleen Joensuun Wado-leirillä syksyllä.

Iloinen jälleennäkeminen Koimme leirillä myös iloisen jälleennäkemisen, kun nykyisin Vantaalla asusteleva, Joen Mawashin edellinen sihteeri ja junnuvastaava Jenni Markkula osallistui sunnuntain harjoituksiin. Jenni lähetti terveisensä kaikille Mawashin jäsenille ja toivottavasti näemme myös Jennin syksyllä Joensuun leirillä.
Kiitokset jälleen Wado-kollegiolle ja kaikille muille leiriläisille hyvästä leiristä sekä Lohjan Karateklubille majoituksesta!

© Niko Utriainen, Joen Mawashi ry

(lisää kuvia leiriltä löytyy Kuvat-sivulta)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *