Shiomitsun ja Ohtsukan leiri Kangasalla 2009

kategoriassa: Artikkelit | 0

Wado-ryu Karate Do Nature isännöi Kangasalla pidettyä suurleiriä 24.-27.9.2009, jossa ohjaajina olivat sensei Masafumi Shiomitsu 9.dan ja Kazutaka Ohtsuka 6.dan. Wado-ryu tyylisuunnan perustajan, Hironori Ohtsukan pojanpoika, Kazutaka Ohtsuka oli ensimmäistä kertaa vierailemassa Suomessa. Joen Mawashista leirillä oli mukana Niko, Minna ja Jussi. Kaiken kaikkiaan leirillä oli noin 90 osallistujaa.

Leirin kaikki kahden tunnin mittaiset harjoitukset ohjasi sensei Ohtsuka ja sensei Shiomitsu antoi välillä henkilökohtaista neuvoa korkeimmille dan-arvoille. Harjoitusten alkulämmittelyt tehtiin Wado-ryu Karate Do Naturen ohjaajien toimesta. Harjoitusten lopussa teimme usein hengitys-/rentoutusharjoitteita Ohtsukan perässä.

Leiri alkoi siis jo torstai-iltana Suoraman koulun liikuntasalissa. Sensei Ohtsukan johdolla aloimme harjoitella peruslyöntiä. Sensein tapa opettaa tekniikat pienemmissä paloissa oli todella mielenkiintoista ja helposti omaksuttavaa. Vastaavalla tavalla kävimme harjoituksissa läpi mm. jodanukea, junzukia, shikodachissa liikkumista sekä yhtä lyöntihyökkäykseen puolustautumista. Sensein tekniikka näytti hämmästyttävän rennolta, mutta voimakkaalta. Pääsimme myös tuntemaan sensein rentouden hänen käydessään useimpien luona olemalla heidän parinaan.

Loput leirin harjoitukset pidettiin Pikkolan koululla, hieman lähempänä hotellia, johon olimme majoittuneet. Samaan hotelliin olivat myös molemmat senseit majoittuneet. Perjantai-illan harjoituksessa kertasimme hieman edellisen päivän asioita ja teimme lisäksi mm. gedan baraita ja Pinan Nidanin kahta ensimmäistä liikettä. Kaikki asiat käytiin jälleen yksityiskohtaisesti ja osissa. Jussi kommentoikin harjoitusten jälkeen, että viimeksi alkeiskurssilla on käyty tekniikkaa läpi näin perusteellisesti.

Lauantaina oli kahdet harjoitukset. Ensimmäisissä harjoituksissa kertasimme jälleen aiempia tekniikoita ja teimme mm. Kihon Kumite Ipponme -paritekniikkaa. Erilaisten ”apuharjoitteiden” avulla koimme paljon uusia ”ahaa”-elämyksiä jo pelkästään hanmi gamae -asennosta, kuten esimerkiksi, miten energian tulisi välittyä maasta vartaloa pitkin sormien päihin asti. Toisessa harjoituksessa teimme alussa erilaisia maegeri- ja sokuto-harjoitteita yksin ja parin kanssa. Lisäksi kävimme läpi mm. Pinan Nidanin 3.-5. liikettä, jälleen siis hyvin perusteellisesti. Lopussa teimme muutaman kerran yhdessä koko katan alusta loppuun.

Toisten harjoitusten jälkeen senseit pitivät dan-kokeet. Kaksi kokelasta oli suorittamassa 1.dan vyöarvoa ja yksi kokelas 2.dan arvoa. Vyökokeen jälkeen sensei Shiomitsu antoi rankan palautteen kokelaille, mutta myönsi heille kuitenkin uudet vyöarvot.

Sunnuntain ainoa harjoitus aloitettiin puoli tuntia normaalia aikaisemmin, senseiden lentoaikataulujen takia. Kertasimme jälleen aikaisempia perustekniikoita teimme mm. Pinan Nidanin viimeisiä tekniikoita. Leirin päätyttyä kävimme kaikki kättelemässä Shiomitsua ja Ohtsukaa. Kuuleman mukaan he molemmat saapuvat Suomeen jälleen vuoden kuluttua. Sensei Shiomitsu saapunee vierailemaan kuitenkin yksin jo keväällä.

Kiitokset sensei Shiomitsulle, sensei Ohtsukalle, Wado-ryu Karate Do Naturelle sekä muille leirin osanottajille mukavasta ja antoisasta leiristä. Oli erittäin hienoa olla sensei Ohtsukan opissa ja olla näinkin lähellä tyylisuunnan perustajan ”jalanjälkiä”. Mitä ilmeisimmin Kazutaka Ohtsuka perii joskus tulevaisuudessa Wadoryu Renmein päämiehen aseman ja ottaa nimekseen Hironorin, kuten hänen oma isänsä, Jiro aikoinaan.

Lisää kuvia Kuvat-sivulla.

© Niko Utriainen, Joen Mawashi ry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *