Kokemuksia Kuopion Wado-leiriltä 2010

kategoriassa: Artikkelit | 0

Perinteisesti joka marraskuu Kuopiossa järjestetään Wado-leiri, jonne kokoontuu Wadon harrastajia ympäri Suomea. Tänä vuonna leiri oli monella tapaa erikoinen. Ensinnäkin, leiriä isännöivä Kuopion Karateseura täytti 30 vuotta. Toiseksi, leirin ohjaajana toimi Shingo Ohgami 8.dan Wadokai ja mukana hänellä oli apulaisena sensein pitkäaikainen oppilas Thomas Tössbrant. Ja kolmanneksi, Joen Mawashista oli kaksi henkilöä suorittamassa dan-koetta.

Joen Mawashista oli leirillä osallistujia kaiken kaikkiaan 19 henkilöä. Ilmeisesti tieto huipputason ohjaajasta ja leiripaikkakunnan läheinen sijainti vetivät tavallista enemmän innokkaita harrastajia mukaan. Suurin osa porukasta lähti kohti Kuopiota jo perjantaina. Majoitumme tuttuun tapaan Rauhalahden matkailukeskuksen viihtyisissä mökeissä. Leiriviikonlopun aikana meillä oli majoituksessa vieraana helsinkiläisestä karateseurasta, Honbusta, Lasse.

Lauantaina, ennen ensimmäisiä harjoituksia, oli ilmoittautuminen. Saavuimme paikalle hieman normaalia aikaisemmin, sillä ajattelimme, että leiripaikalla on varmasti tungosta. Ja oikeassa olimme; parhaimmillaan leirillä oli noin 125 karatekaa yhtä aikaa harjoittelemassa. Ensimmäiset harjoitukset aloitettiin sensei Ohgamin luennolla. Sensei kertoi mm. eri periaatteista, joita treenatessa tulisi hyödyntää. Luento oli hyvä pohjustus, kun aloitimme varsinaisen tekniikkaharjoittelun. Sensei Ohgamilla tuntuu olevan jokin periaate (princible) melkein joka asiaan, haha.

Kahden parituntisen treenin jälkeen (sisältäen luennon), alkoivat dan-graduoinnit. Vyökokeessa oli yhteensä neljä kokelasta; kolme suorittamassa ensimmäistä ja yksi neljättä dan-arvoa. Joen Mawashista vyökokeessa olivat mukana Minna ja Riikka. Noin tunnin mittaisen kokeen jälkeen arvioijat siirtyivät tekemään päätöksiään. Tulokset julkistettiin sunnuntain harjoitusten välitauolla. Minna ja Riikka molemmat suorittivat hyväksytysti 1.dan vyöarvot. Onneksi olkoon hienosta suorituksesta! Hämeenlinnalainen Harri suoritti myös hyväksytysti 4.dan vyöarvon. Onnittelut myös Harrille!

Sunnuntain harjoitukset mentiin lähes samalla kaavalla, kuin lauantainkin. Leirin aikana teimme perustekniikkaa, kataa, Kihon Kumitea, Idoria sekä muita sovelletumpia kehonkäytön harjoitteita. Leiri oli kaiken kaikkiaan mukava. Saimme taas uusia asioita mietittäväksi ja harjoiteltavaksi. Tai vanhojahan moni niistä uusista asioista oikeastaan oli, sillä ne olivat vain päässeet unohtumaan. Oli todella hieno asia, kun moni alemmalla vyöarvolla oleva harrastaja oli uskaltanut lähteä leirille mukaan. Leiri oli takuulla heillekin ikimuistoinen.

Seuraavan kerran näemme sensei Ohgamin talvileirillä Herlljungassa, Ruotsissa joulukuun alkupuolella. Joen Mawashista sinne on lähdössä neljä henkilöä. Millaisiahan kommelluksia tällä kertaa matkan aikana tapahtuu? Malttakaa odotella leiriraporttia…

© Niko Utriainen, Joen Mawashi ry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *