Roberto Danubion opissa Oolannissa 1.-3.8.2014

kategoriassa: Artikkelit | 0

Ahvenanmaalainen karateseura Ogawa oli kutsunut sveitsiläisen sensei Roberto Danubion 7.dan wadokai opettamaan viikonlopun mittaiselle leirille Maarianhaminaan. Joensuusta leirille osallistui minun lisäksi Minna Pehkonen. Olin tavannut Danubion kerran aiemmin Ruotsissa Shingo Ohgamin talvileirillä 2013, jossa hän toimi Shingo-sensein assistenttina. Tiettävästi tämä oli kuitenkin Danubion ensimmäinen visiitti Suomeen.

Matkustaminen Ahvenanmaalle olisi ollut nopeinta lentäen, mutta valitsimme autolautan ja reitin Turusta Maarianhaminaan. Reissu alkoi torstai-iltana automatkalla Helsinkiin, joka toimi välietappina. Perjantaina klo 5:30 hain Minnan kyytiin Espoosta, jonka jälkeen suuntasimme autolla kohti Turkua. Lauttamatka Maarianhaminaan sujui ongelmitta ja väsyneenä tuulinenkin laivan kansi tarjosi sopivan levähdyspaikan.

Laiva saapui Maarianhaminaan iltapäivällä ja tästä matka jatkui kohti mökkikylää, josta olin varannut kolmen hengen mökin, sillä myöhään illalla myös karate-ystävämme Lasse Cande Keravalta liittyisi seuraamme. Mökki oli varsin erikoinen. Kolmiomuoto ja kirjaimellisesti maahan asti jatkuva katto ei liene kovin yleinen mökkimalli manner-Suomessa.

Itse leiri alkoi perjantai-iltana. Ensimmäisessä harjoituksessa keskityttiin lähinnä kihon-tekniikoihin, oikeanlaisen lyönnin suorittamiseen sekä pinan shodaniin. Treenien jälkeen ruokailtiin Dino-ravintolassa kuopiolaisten ja helsinkiläisten treenaajien kanssa. Sen jälkeen aikaa vietettiin vielä terassilla yhdessä Tapanilan Erän Nikon ja Petterin kanssa. Baarimikko tarjosi ilmaiset kahvit kun sanoin “sujuvalla” ruotsilla olevani kuskina.

Illan kääntyessä yöksi Lasse haettiin mukaan Långnäsin satamasta klo 1:05. Tästä matka jatkui majoitukseen ja yöpuulle. Lauantaina leiri jatkui heti aamusta kahden tunnin treenillä, jossa harjoiteltiin jälleen kihonia, pinan nidania ja muun muassa kumite-gata -paritekniikoita, jotka toimivat eräälaisena esiharjoitteena kihon kumite -tekniikoihin.

Lounastauon jälkeen oli toinen, kahden ja puolen tunnin harjoitus, jossa keskityttiin kihon kumiteen, mutta tässäkin treenissä tehtiin kihonia sekä pinan sandan. Loppupuolella porukka jaettiin vyöväreittäin ryhmiin ja muru-ryhmä (mustat ja ruskeat) keskittyivät seishan -kataan, jonka jälkeen treeni päättyi vielä reippaaseen kihon-osuuteen.

Illalla osallistuimme Ogawan järjestämään grillijuhlaan, jossa kuulumisia vaihdettiin niin paikallisten, ruotsalaisten kuin manner-suomalaistenkin treenaajien kanssa. Tarjolla oli “talon” puolesta ruokaa, juomaa sekä sauna. Merivesi oli lämmintä, muttei uiminen siinä ollut mikään elämys.

Sunnuntaina oli jäljellä vielä yksi kahden tunnin harjoitus ennen leirin päättymistä. Viimeisessä harjoituksessa tehtiin jälleen paljon perustekniikkaa, pinan yodan -kata sekä kihon kumitea. Muru-ryhmä pääsi tekemään myös jion-kataa.

Leiri oli kaikenkaikkiaan antoisa ja siitä sai paljon ideoita omaan treenaamiseen. Sensein opetustyyli muistutti Shingo Ohgamin tapaa opettaa karatea, ja hän painottikin monia samoja periaatteita kuin Shingo-sensei. Oli ilo päästä treenaamaan Danubio-sensein selkeässä ja johdonmukaisessa tavassa opettaa karatea.

Leirin jälkeen edessä oli kotiinpaluu helteisessä säässä. Laivamatka Maarianhaminasta Turkuun kesti noin viisi tuntia, josta jatkettiin ensin autolla Helsinkiin ja sen jälkeen Joensuuhun.

© Mika Levy, Joen Mawashi ry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *